Aankondiging boekpresentatie “Dominicanen en dominicanessen in Sittard”

geplaatst in: Geen categorie | 0

Zojuist is het boek “Dominicanen en dominicanessen in Sittard” (375 pagina’s) ter perse gegaan — vrucht van een groot project van de Professor Doctor Timmers Stichting waarin onderzoekers van verschillende pluimage enige jaren lang met elkaar hebben samengewerkt. In hun zoektocht naar mogelijk relevant archiefmateriaal hebben enkelen stad en land afgelopen, zelfs in België en Duitsland. Weer anderen hebben talloze uren doorgebracht met het ontcijferen van op het eerste gezicht haast onleesbare handschriften.

De boekpresentatie zal plaatsvinden op woensdagmiddag 26 juni vanaf 15.30u in de Sint-Michielskerk oftewel de Paterskerk aan de Markt in Sittard. Prof. dr. Erik Borgman zal daarbij uitgebreid reflecteren op de hedendaagse en historische verhoudingen tussen religie en samenleving, mede op basis van de dominicaanse casus. Het belooft een mooi evenement te worden. Nadere informatie volgt via deze website.

De oplage is overigens niet al te groot, dus wees er op tijd bij — bestellen kan via Uitgeverij Verloren in Hilversum: www.verloren.nl

 

Clipboard02